Skip links

Népdalénekes

Anca Făgăraș

Egy olyan helyen felnőni és élni Erdély szívében, ahol még szentségként őrzik a hagyományt és a folklórt, arra késztetett, hogy az életemet megpróbáljam ezen egyszerű elvek mentén alakítani, amelyek meghatározzák a személyiségünket, és segítenek abban, hogy emberekként ismerjük meg egymást. Az egyszerűség a legtermészetesebb és a legszebb dolog, de mindezt csupán akkor szerezhetjük meg, ha erősen hiszünk abban, amik voltunk és vagyunk, hiszünk a hagyományainkban és a gyökereinkben.

anca fagaras
anca fagaras

hagyomány

Szeretem a művészetet, szeretem a szépet, szeretem az őszinte és melegszívű embert, szeretem az örömöt a román ember szemében, bárhol is legyen, amikor hagyományos népdalt hallgat, és a lelke megtelik reménnyel. Ezért örömmel szólítom meg dalommal mindenki szívét, a dallal, amelyet a Bölkény völgyéből hozok, egy kis faluból, ahol melegszívű emberek élnek, Marostelkéről.

A népdalok iránti szeretetre a szüleim ösztönztek. Először 12 évesen léptem színpadra, akkoriban csak harmonika kíséretében, majd különféle versenyeken és előadásokon léptem fel.

A középiskolában is folytattam zenei tanulmányaim elmélyítését a marosvásárhelyi Népművészeti Iskolában, népi ének szakon. Ezzel egyidőben tagja voltam a marosvásárhelyi Mihai Eminescu Művelődési Ház Diákegyüttesének. Ezután egyetemista éveimet Kolozsváron töltöttem, ahol énekes szólistaként tagja voltam a Diákművelődési Ház Együttesének.

Visszatérve a Maros vidékére, 2010-től tagja vagyok a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Ház Doina Mureșului Együttesének, amellyel közösen sikeresen népszerűsítjük a román néphagyományt úgy az országban, mint a határon túl.

Idővel sikerült néhány dalt a személyes repertoáromba gyűjtenem, és folyamatosan gyűjtöm a folklórt. Amikor azt érzem, hogy egy dal autentikus, és megérint, hozzáadom a repertoáromhoz. A legnagyobb örömöm az, amikor az emberek arcára mosolyt csalok és a szívükbe boldogságot lopok azokon az eseményeken, amelyeken megtiszteltek a meghívással.

A szó nem elég ahhoz, hogy megismerjünk egy embert. Azt szeretném, hogy a világ a dalok tükrén keresztül ismerne meg, melyeket szeretettel nyújtok át, hiszen úgy érzem, ez a legőszintébb módja annak, hogy eljussak a szívetekig.

10+
év tapasztalat
30+
fesztiválok
100+
dal a repertoárban
99+
valós ajánlások

Népdalénekes csomagok

WEDDING DJ
  • DJ szolgáltatások
  • Hangosítás
ANCA FĂGĂRAȘ NÉPDALÉNEKES
  • Anca Făgăraș előadóművész
  • 2 népzenei program és népi játékok
  • Időtartam: 2×40 perc
  • *ez a szolgáltatás csak DJ-t/hangosítást tartalmazó csomaggal választható
Cvartet Grazioso
  • Hangulatzene a vendégek fogadásához
  • Az ifjú pár fogadása a Nászindulóval vagy más különleges kéréssel
  • Hangulatzene az előétel elfogyasztása alatt a tánc megnyitásáig
KÜLDJ NEKÜNK ÜZENETET
Árral kapcsolatban kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!