Skip links

A leggyakrabban feltett kérdések

A leggyakrabban feltett kérdések

A DJ csomagjaink elsősorban a vendégek jó hangulatát biztosítják a zene által 😊, DJ szolgáltatásokat, technikai felszerelést (a helytől függően), az eszközök felszerelését, valamint Maros megyén belüli szállítást.

Mindezt szerződésbe foglaljuk. Kivételt képeznek a vis maior esetek, ezesetben vagy a csapatunk más DJ-jét javasoljuk, vagy megtérítjük az előleget.

Nincs két egyforma esemény. Egy előzetes konzultáció alkalmával meghívhatunk titeket egy eseményre, ahol fel fogunk lépni. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy minden esküvő egyedi, így lehetséges, hogy nem pontosan azt látjátok majd, amit ti szeretnétek, valamint az is biztos, hogy a ti esküvőtök más lesz.

A szerződés aláírásakor 500 lejes előleg kifizetése szükséges, amire előlegszámlát és nyugtát állítunk ki (abban az esetben, ha a kifizetés a szerződés aláírásakor történik). Az előleg kifizetése 10 napon belül banki átutalással is lehetséges. Az esemény végén kiállítjuk a végleges számlát (amelyben szerepel az előleg végösszegből való levonása, valamint a szerződésbe foglalt szolgáltatások is – a választott csomag függvényében).

Mindig figyelembe vesszük a menyasszony és a vőlegény, illetve a hozzátartozóik igényét. A lejátszási listát (programzenét) a jelenlévő vendégekhez szabjuk, felhasználva az előző eseményeink legkedveltebb dalait. Egy igazán sikeres esküvő érdekében azt javasoljuk, hogy adj szabad kezet nekünk.

Az 50-es évektől egészen napjaink zenéjéig mindent játszunk. . Próbálunk minél több stílust felölelni, hogy a jelenlévő vendégek igényét nagy részben kielégíthessük. Szeretnénk, ha az esemény modern és elegáns lenne. Tapasztalataink alapján az emberek legjobban a 80-90-es évek és a legújabb slágerek zenéjére szórakoznak. Függetlenül a vendégsereg összetételétől (városi/vidéki, korosztály stb.) nem hiányozhatnak az olyan műfajok, mint: keringő, nóták, népzenék, blues vagy épp „fesztiválzenék.”

Úgy véljük, a zenegyűjtemény mérete nem egy fontos tényező. Érdekességként megemlíthetjük, hogy általában egy esküvőn nagyjából 150-180 dalt játszunk, de buli és a DJ stílusától függően, bizonyos esetekben ez a szám elérheti a 250-280 dalt is. A szakmában töltött több mint 25 év során sikerült egy jól válogatott gyűjteményt összeállítanunk.

A zenében nem tartunk szünetet. A DJ a teljes esemény idejére szünet nélkül biztosítja a zenét.

A szünetek – vagy ahogy mi hívjuk „lélegzetvételnyi pillanatok” –, azok a momentumok, amikor a vendégek az ételeket fogyasztják. Ebben az időintervallumban az ételek felszolgálásához illő zenét játszunk (nótákat vagy az eseménytől függően bossa novát, fresh-deepet vagy jazzt).

Abban az esetben, ha az eseménynek nincs ceremóniamestere, a DJ átveszi ezt a feladatot, és röviden bejelenti a fontosabb pillanatokat (az ifjú pár érkezése, a nyitótánc, az ételek felszolgálása, szokások/hagyományok – pl. a menyasszonylopás, a cipőlopás, a torta felszolgálása stb.)

A kérés jellegétől függ. Legyen a jóízlés határain belül és kizárólag a zenével kapcsolatos. Amennyiben a dalkérés illeszkedik az esemény stílusához, és a dal nem szerepel a szervezők tiltólistáján, megpróbáljuk a kérést a lehető leghamarabb teljesíteni. (Amennyiben a táncparkett tele van, és a vendégek rock vagy a 80-90-es évek zenéjére táncolnak, a dalkérés viszont teljesen eltérő stílusú (pl. csárdás vagy keringő), abban a pillanatban sajnos nem teljesíthetjük a kérést, csupán később, az erre megfelelő pillanatban.

A dalkérések listája mellett, illetve a szervezőknek/ifjú párnak megfelelő stílusok mellett, a „tiltólistákkal” kapcsolatban is nyitottak vagyunk. Ez elengedhetetlen, mivel csak így érthetjük meg a szervezők igényeit.

Az alapszolgáltatások tartalmazzák a Maros megyén belüli kiszállást. A megyén kívüli események esetében külön díj fizetendő, amely szolgáltatások díjához adódik hozzá. Próbáljuk elkerülni ezeket, nem is értünk egyet ezzel a gesztussal, a további „jutalékok” kérelmét első pillanatban kizárjuk. Mindezt etikátlannak és erkölcstelennek tartjuk.

A DJ/hangosítás díja tartalmazza a szállítást, beszerelést, az esemény hangosítását és a DJ-szolgáltatásokat, valamint a technikai berendezés leszerelését. Nincs szükségünk segítségre sem a részetekről, sem pedig a meghívottak/barátok részéről.

A szerződés aláírásakor az előleg garanciát ad a szerződésben foglalt szolgáltatások megadott időpontban való biztosítására. Az esemény lemondása esetén az előleget nem szolgáltatjuk vissza. Kivételt képeznek a vis maior esetek vagy olyan nem várt családi események, amelyek következtében változik a rendezvény időpontja.

Azt javasoljuk, hogy amikor már döntöttetek a szolgáltatásokról, írjuk meg a szerződést. Vannak időpontok, amelyeket már két évvel ezelőtt lefoglaltak, így nem áll módunkban újabb megbízást vállalni. Bizonyos esetekben viszont akár egy héttel az adott esemény előtt is szabadok vagyunk. Nincs erre vonatkozóan szigorú szabály, a nyári hónapokban vagyunk a legelfoglaltabbak – lényegében májustól kezdődően októberig, de akár decemberig is.

Az esküvő stílusára, a vendégsereg összetételére, néhány dal címére, amelyeket hallani szeretnétek az esemény során, illetve 3-4 műfajra vagy dalcímre, amelyek az „ezt ne” kategóriába tartozzanak.

Az első alkalmat követően általában az esküvő előtt 1-2 héttel találkozunk. Miért akkor? Mert akkor részletekbe menően tárgyalunk, olyan kérdéseket feltéve, mint „mi legyen a nyitózene?” (tapasztalatunk szerint, ha ez a beszélgetés hamarabb történik, akkor a menyasszony többször meggondolja magát a menyasszonytánc zenéjével kapcsolatban); „mi legyen a násznagyok táncának zenéje vagy a második dal?”, „milyen dalok legyenek?”, „milyen dalok ne legyenek?”, „honnan érkeznek a vendégek?” és egyéb olyan kérdés, amely segít nekünk jobban felmérni az esküvő stílusát.

Az alapcsomag (DJ és hangosítás) mellett szolgálhatunk: magyar vagy román népdalénekessel, LED-fallal, fénytechnikával, nehézfüsttel és tűzijátékkal a menyasszonytánchoz, kül- vagy beltéri tűzijátékokkal, CO2 ágyúval, házigazdával/ceremóniamesterrel. Partnereinken keresztül viszont szolgálhatunk: hellyel, fotózással/videózással, dekorációval, vonósnégyessel, édességbüfével (candy bar), koktélbárral, veterán (vintage) autóval, illetve gyereksarokkal.

Fontos megemlítenünk, hogy az esküvő alatt nem hagyjuk el a „munkahelyünket” 😊, és nem fogyasztunk alkoholt.

Az esküvőhöz illően öltözünk. Ha különleges kérésetek van ezzel kapcsolatban, kérjük, előre jelezzétek.

A rendezvény tulajdonképpeni hangosítása 10 (tíz) órára van korlátozva. Ezt meghaladva óránkénti (vagy annak egy részére) 200 lejes díjszabás érvényes. Ebbe a tízórás időintervallumba nem számítódik bele a be- és leszerelés, kizárólag csak a meghívás időpontjától számoljuk.

KÜLDJ NEKÜNK ÜZENETET
Legfeljebb 8 órán belül válaszolunk